Te koop

Wonen in Moordrecht

Moordrecht ligt aan de Hollandse IJssel, met aan de overkant Gouderak. Tussen beide plaatsen wordt een veerverbinding onderhouden. Moordrecht wordt doormidden gesneden door de Middelweg. Ook de spoorlijn Utrecht – Rotterdam loopt door de plaats, maar Moordrecht heeft geen station meer aan deze lijn. Tot 1935 bestond stopplaats Moordrecht.

Omschrijving

Unieke landelijke gesitueerde bouwlocatie met een dorpskarakter nabij de Randstad. De dorpse omgeving biedt u alle wenselijke voorzieningen als het gaat om winkels, scholen, sport- en recreatiemogelijkheden, openbaar vervoer en uitvalswegen. De dorpse omgeving houdt niet in dat u ver verwijderd bent van alles wat de grote steden te bieden hebben.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voor deze bouwlocatie is in voorbereiding en wordt naar verwachting eind 2022 onherroepelijk vastgesteld. Het bestemmingsplan voor deze locatie is onderdeel van het zogenaamde verzamelplan van de gemeente Zuidplas.

Tarief

De prijzen voor deze woningen zijn vanaf € 850.000 v.o.n. per woning. De verkoop zal in twee delen geschieden. Eerst de verkoop van de grond, na het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan kan de grond geleverd worden. Na afgifte van de omgevingsvergunning, zal de koop-aannemingsovereenkomst worden ondertekend tussen de koper en de aannemer, hierna kan de bouw starten, De aankoop van de grond is onder voorbehoud van het goedkeuren van het bestemmingsplan.

Meer info

→ Download Brochure Moordrecht (pdf)

Interesse?

Heeft u interesse? Download en vul dan dit formulier in. Stuur deze vervolgens naar het volgende e-mailadres: info@sylryk.nl

Van kavel tot droomhuis

Aan de tekentafel

Er is een ontwerp gemaakt voor een 2-onder-1-kap woning op kavel 6237 en 6236. Tijdens het ontwerp hebben duurzaamheid en circulariteit een grote rol gespeeld.
Constructie
Zo is de constructie gebaseerd op het stalen bouwsysteem van Skellet. Door licht en circulair te bouwen wordt het gebruik van nieuwe grondstoffen beperkt. Tevens zorgt licht bouwen ervoor dat er minder vrachten nodig zijn. Skellet is demonteerbaar tot en met het kleinste onderdeel. Zowel de profielen als de verbindingsstukken zijn vervolgens herbruikbaar in elk denkbaar project. Door de herbruikbaarheid behouden de profielen en verbindingsstukken ook een hogere restwaarde.

Gevel

De gevel zal worden bekleed met een open houten gevelbekleding, genaamd Cape Cod. Het basismateriaal van Cape Cod is hout van Lodgepole Pine, een zeer langzaam en gelijkmatig groeiende grenensoort. Lodgepole Pine staat bekend om de rechte groei en bereikt een hoogte van ca. 30 meter en een diameter van ca. 60 cm. Het hout komt uit duurzaam beheerde bossen in West Canada. De planken worden gezaagd met een grofband zaag, waardoor er meer houtoppervlak wordt bereikt. Dit zorgt voor een langere levensduur van de lak. Van de Cape Cod soorten wordt bij dit ontwerp het dubbele Rhombus profiel toegepast.
Het Rhombus profiel kan verticaal en horizontaal toegepast worden. Dit zorgt voor eindeloos veel ontwerp mogelijkheden. Een gevel met en Rhombus profiel straalt klasse en luxe uit, maar waarborgt door zijn open karakter ook een goede ventilatie voor het achterliggende materiaal.

Installatietechnisch

Een gemiddelde energierekening bestaat voor 70% uit warmte en voor 30% uit stroom. Dan is het best gek dat we onze daken vol leggen met alleen zonnepanelen voor elektriciteit. Het optimaal benutten van het dakoppervlak kan met PVT-panelen.

Met de PVT-panelen wordt duurzame stroom én warmte in woningen opgewekt. De panelen fungeren als volledig stille bron voor de warmtepomp. Dus geen buitenunits meer met ventilatoren die overlast kunnen geven of dure grondboringen. Het paneel wekt stroom op terwijl de wisselaar aan de onderkant warmte uit de zon én de buitenlucht onttrekt. Zon, wind of regen, het paneel kan er energie uit halen. Groot voordeel is dat het paneel daarmee 24/7 werkt. Dus ook als het donker is en tijdens slechte weersomstandigheden met kou, regen en wind.

Opties

Invloed aan de tekentafel. De plattegronden bieden een richtlijn voor het uiteindelijke ontwerp. Als koper kunt u ervoor kiezen om hier van af te wijken.
Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op de begane grond zelf de locatie en opstelling van de keuken te bepalen.
Op de eerste verdieping kunnen twee slaapkamers worden samengevoegd tot een masterbedroom. En kan er gekozen worden voor een tweede badkamer. De bouw is nog niet gestart, wat u als koper ruimte geeft om mee te denken aan het ontwerp van uw keuzes.

Meer info

→ Download Brochure Moordrecht (pdf)

Interesse?

Heeft u interesse? Download en vul dan dit formulier in. Stuur deze vervolgens naar het volgende e-mailadres: info@sylryk.nl